Narkotikapolitik i Sverige

177kr

Beskrivning

I Sverige uppstod direkt efter krigsslutet den första epidemin med intravenöst missbruk av amfetamin i hela Europa. Epidemin har nu pågått i mer än 60 år. Under denna tid har den reella narkotika-kontrollen genomgått påtagliga svängningar. Erfarenheterna har blivit intressanta som exempel för andra länder. Efter misstag med bl.a. legalförskrivning och administrativ avkriminalisering har den svenska narkotikakontrollen stegvis blivit mer och mer heltäckande.” (Ur förordet)

I denna skrift berättas om utvecklingen av den svenska narkotikakontrollen sedan opium och kokain reglerades då den första giftstadgan trädde i kraft 1907, om lagstiftning och polisinsatser, om lokalt arbete med att utveckla modellprojekt för att förebygga narkotikaproblem i arbetsliv och skola, om opinionens betydelse för utvecklingen av den svenska narkotikapolitiken och mycket annat.

JONAS HARTELIUS har i mer än 35 år arbetat som forskare, skribent och föreläsare i narkotikafrågor. Han är verksam inom Svenska Carnegie Institutet, en stiftelse med syfte att främja forskning om drog-missbruk, kriminalitet och andra betydande nutida samhällsproblem.

Författare: Jonas Hartelius
Utgivningsår: 2008

78 sidor. ISBN 978-91-87514-28-9
Pris: 177 kr exkl. moms  (188 kr inkl. moms)
Fraktkostnad tillkommer till utlandet

  • Varukorg